Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Viermi de carne plutitori
autor : Gioni Teticu (Trout)

Critical balanced maggot sau intr-o traducere aproximativa, viermi de carne plutitori. Sa explic ce sunt si cum se obtin viermii de carne plutitori, folositi ca momeala in pescuitul la caras, rosioara, babusca, deci al ciprinidelor in general .

Cand mergem la pescuit si folosim ca momeala vermusti de carne, observam ca acestia au in carlig o prezentare neinteresanta pentru pesti. Ma refer la efectul de "greutate a carligului". In concluzie, greutatea carligului afecteaza prezentarea naturala a momelii. Ce facem...?

De exemplu pescuim cu un carlig de 16 la viermi indiferent ca folosim rubesiana sau lanseta cu pluta waggler. Muscaturile sunt rare, pestele este timid. Ar trebui sa imbunatatim prezentarea momelii...poate poate. Pai daca viermii folositi ca momeala ar pluti, deci s-ar ridica putin cu carlig cu tot, nu ar deveni mult mai atractivi pentru pesti ?

Nu s-ar misca mult mai natural, ca si cum nici nu ar avea carligul atasat, neutralizand greutatea acestuia? Nu ar semana cu viermii aruncati cu prastia, iar pestii nu ar mai sesiza diferenta dinte cei aruncati "gratis" si cei cu carligul? Poate !

Dar cum ii facem sa pluteasca? Nimic mai simplu ! Se ia o cutie de plastic pentru momeli (poate fi si o simpla cutie de inghetata), de marime potrivita. Se taie o "fereastra" potrivit de mare in capacul cutiei, in asa fel incat sa va incapa mana.

Ei si acum vine partea distractiva ! Se toarna in cutie orice bautura carbogazoasa preferata de dvs , Coca-Cola, Sprite, Fanta etc. Nu turnati mult, ci doar un sfert din cutie, poate mai putin. Se ia o mana de viemusi curati, fara impuritati si se pun in cutie in asa fel incat sa fie acoperiti de lichid. Se lasa viermii sa inoate in voie vreo 10 min. , timp in care sunt gata de carlig.

Care e de fapt misterul ? Viermii absorb prin piele gazul din bautura carbogazoasa si incep sa pluteasca. Puteti sa incercati cativa la malul apei si daca se scufunda ii mai lasati sa ma stea in lichid la "umflat". Cred ca pe un carlig de 16 , trei viermi sunt de ajuns pentru eliminarea efectului mai sus amintit, dar s-ar putea sa mearga si doi, depinde de cat de mari sunt viermii.

Dupa ce vor incepe sa pluteasca, vor incerca sa iasa din cutie stiindu-se faptul ca la umezeala viermii se tarasc peste tot. Din cauza ferestrei taiata in capac, acestia nu vor putea sa iasa cazand de fiecare data la loc in cutie. Inutil sa precizez ca cei din cutie vor fi pastrati doar ca momeala de carlig. Pentru nadirea de intretinere cu prastia, folositi viermi de carne normali, asa cum i-ati cumparat de la magazin.

Daca folositi Coca-Cola viermii albi s-ar putea sa-si schimbe culoarea, daca-i tineti prea mult, asa ca daca plutesc cand ii "testati" la mal scurgeti lichidul si dati bataie. Oricum merge si cu apa minerala...am incercat de vreo doua ori !

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate problematica expusa.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii