Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |FIXAREA VIERMILOR DE CARNE IN CARLIG
autor : Gioni Teticu (Preston)

Propun sa discutam despre cele mai utilizate momeli la pescuitul cu rubesiana. In opinia mea cele mai populare momeli sunt viermii, casterii si boabele de porumb. Cum le punem in carlig ? Sunt diverse modalitati de atasare a momelilor in carlig. Propun celor interesati sa discutam despre asta. Poate parea un subiect banal, nu-i asa? Toata lumea stie sa puna niste viermi in carlig...dar cum ? Cum intepam de exemplu casterii daca folosim acest tip de momeala ? Pai haideti sa vedem. In poza de mai jos, in stanga ni se arata modalitatea corecta de atasare in carlig a casterilor in cea din stanga vedem ce se intampla daca intepam casterul necorespunzator. Pestii vor refuza o momeala care nu arata natural.
Viermii se pun in carlig intepandu-i in partea inferioara, asa cum majoritatea pescarilor procedeaza, intepand viermele superficial, viermele ramanand astfel vioi o perioada indelungata.
Daca avem rateuri si gasim viermii alungiti in carlig, putem sa folosim o alta modalitate de intepare a viermelui de spate, asta eliminand substantial rateurile. In acest caz pestele apuca mult mai bine viermele si desigur carligul, sansele sa ratam fiind astfel minime.
Daca pestele nu musca hotarat, desi este strans in locul de pescuit si pescuim in apa limpede, putem sa folosim o metoda foarte apreciata de englezi, adica inteparea viermelui in acelasi mod in care intepam rama, lasand doar varful carligului expus. S-a dovedit in nenumarate ocazii o alegere castigatoare.
Dezavantajul inteparii viermilor ca in poza de mai sus poate fi acela ca viermele nu se mai poate misca liber in carlig, deci momeala nu mai arata natural. Putem insa elimina acest neajuns, prin atasarea in carlig a celui de al doilea vierme, carligul devenind astfel imposibil de detectat, iar momeala este astfel "prezentata" cat se poate de natural. Este una din metodele mele favorite. Am prins patru specii diferite in aceiasi partida utilizand acest truc, incercati-l si rezultatele mult asteptate nu vor intarzia poate sa apara. Folositi carlige gen "fine wire", fabricate din sarma de otel subtire, asta va ajuta sa intepati viermii corespunzator, mentinandu-i vii in carlig un timp cat mai indelungat.
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii