Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT LA CRAP  |SEMINTE INCOLTITE, NADA PENTRU CRAP


Folosirea semintelor incoltite in nada crapului

Recenzie de : John Doe

Pescarii de crap stiu ca folosirea unei nade adecvate pentru crap, pe balta poate fi hotaratoare. De aceea in componenta diferitelor retete de nada, un loc aparte il au semintele.

Shaun Harrison, boss-ul de la QuestBaits, recomanda ca in nada pentru crap sa fie inglobata si o anumita cantitate de seminte incoltite(germinate). De ce sa adaugam in nada crapului seminte incoltite ? Pentru ca prin germinare, semintele devin mai dulci, cu un "altfel" de gust si nu in ultimul rand , sunt pe placul crapului.Semintele incoltite pentru nada, trebuie pregatite cu cateva zile inaintea unei partide de pescuit. Cum facem sa obtinem aceste seminte ?

Avem nevoie de o tava cu suprafata mare. In aceasta tava se aseaza semintele, intr-un singur strat si se acopera cu apa plata (a nu se folosi apa de robinet). Asezam semintele intr-un loc unde sa beneficieze de lumina, verificam zilnic ca apa sa le acopere (in caz de nevoie se completeaza) si in cateva zile avem niste seminte frumos incoltite. Dupa ce semintele au incoltit, se fierb si se folosesc in nada, alaturi de celelalte ingrediente.

Atat gradul de incoltire a semintelor (cat de mare este coltul) cat si cantitatea de seminte incoltite adaugata in nada, ramane la aprecierea fiecarui pescar in parte.

* Shaun Harrison, este pescar si creator de nade pentru crap, proprietar al firmei QuestBaits, consultant a mai multor firme de profil

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii