Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA CRAP  |PORUMB CU CSL PENTRU CRAP


Cum preparam boabele de porumb cu CSL, pentru crap si platica

Informatii oferite de : Gioni Teticu (Preston)

CSL-ul, sau lichiorul de porumb, este unul dintre aditivii cu cel mai mare succes in pescuitul crapului. Culoarea CSL-ului este maronie, cu o aroma distincta. De fapt CSL-ul este un derivat rezultat din extragerea glucozei din porumb si reprezinta un lichid activator ideal pentru crap, platica,etc.

Boabele de porumb se prepara astfel: se pun boabele de porumb(2,3 kg cat consideram ca avem nevoie)intr-o oala, dupa care turnam peste ele o cantitate suficienta de CSL(corn steep liquor).

Cu o lingura amestecam continu, pana acoperim boabele cu CSL si se lasa asa cam doua ore pentru ca boabele sa fie impregnate cu aditiv. Se toarna apa peste boabele de porumb, astfel incat acestea sa fie acoperite complet. Apa trebuie sa se coloreze in maro inchis, semn ca am folosit o cantitate suficienta de CSL.Se fierb boabele cam 30 minute, amestecand continu. Dupa 10 minute, dupa ce apa a dat in clocot si boabele incep sa se umfle, se reduce focul la minimum si se fierb inca 20 de minute.

Dupa expirarea timpului de fierbere, boabele de porumb vor trebui sa se desfaca la o usoara strangere, dar se vor mentine in carlig la lansare, daca dorim sa le folosim ca momeala de carlig.

Se folosesc insa in principal la nadirea anticipata(prebait) la crap sau platica. Boabele de porumb aditivate cu CSL, se pastreaza intr-o cutie de momeli suficient de mare sau in pungi de plastic.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii