Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA RAPITORI  |   PESCUIT LA CRAP  |PESCUITUL LA FEEDER


Metoda feeder

Informatii oferite de : John Doe

Metoda feeder, este un stil de pescuit englezesc, folosit de cativa ani si in Romania, o data cu aparitia sculelor dedicate, in magazinele de specialitate. Este un pescuit de finete al pestilor pasnici, spectaculos si foarte productiv, atunci cand tehnica este aplicata corect si bineinteles...exista pesti in "balta".

Pescuitul cu feeder-ul se poate practica pe rauri, pe lacuri sau balti, folosind lansete adecvate si cosulete feeder mai mici sau mai mari, dupa necesitate. Distantele de pescuit, atunci cand folosim metoda feeder, sunt in mod obisnuit de 25-30 m, putand ajunge pana la 50 m sau chiar mai mult.Echipamentul pentru pescuitul la feeder este format din :

Lanseta de feeder
Are o lungime cuprinsa intre 3 m si 4,2 m . Cele mai scurte lansete de feeder poarta denumirea generica de "picker". In general, lansetele pentru feeder sunt construite din carbon inalt modulat, au 12-14 inele SIC, si sunt prevazute cu 3 varfuri interschimbabile. Varfurile sunt denumite in engleza quiver.

Mulineta
Mulinetele pentru feeder trebuie sa fie de marime 4000-5000, cu tambur long-cast si un raport de recuperare mare (5 : 1). De preferat este ca frana sa fie pe fata. Daca au baitrunner este si mai bine, cu toate ca prezenta acestuia, nu este neaparat obligatorie.

Cosuletele feeder
Au greutati variabile, cele mai intalnite sunt cele cu greutati de 20-60 g. Ca modele, feedere-le se impart in 3 mari categorii : deschise la ambele capete, inchise la capete dar cu gauri in corp (pentru viermi vii) si asa numitele feedere in linie.

Linii si monturi
Pentru pescuitul cu feeder-ul se folosesc monturi simple, cele mai cunoscute fiind montura feeder cu autointepare si cea cu tub antitangle. Liniile principale au grosimea de 0,18-0,24, iar forfacul 0,10-0,16 . Carligele trebuie sa fie de calitate, foarte bine ascutite, cu marimi corelate cu pestii vizati.

Nade si momeli
Ca nada de incarcare a cosuletului feeder se foloseste o nada specializata, umectata si sitata. Momelile sunt diverse, si se adreseaza pestilor vizati.

Alte echipamente
Minciog cu o coada lunga (3-4 m), suport lanseta, vase pentru nada, cutii momeala, scaun, etc.

Tehnica de pescuit la feeder
Ajunsi pe malul apei, ne instalam echipamentul, preparam nada (umectare, sitare), incarcam cosuletul feeder, alegem momeala si lansam. La inceput, cautam sa facem un pat de nada, si lansarile vor fi mai dese. Dupa ce facem patul de nada, numarul lansarilor si cantitatea de nada, scad. Descrierea amanuntita a tehnicii de pescuit cu feederul, o voi face intr-un alt articol, pe site.
Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii