Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Pescuitul crapului pe lacul Cincis
autor : Flavius Angling

Acum cateva zile am fost pe lacul Cincis (jud. HD) , la rugamintile unui prieten . Ma rugase sa vin sa ii leg o montura de crap (helicopter) si sa ii dau cateva ponturi unde si cum se poate prinde un peste frumos. Eu nu am pescuit , deoarece era foarte cald pentru pescuit la crap , asa ca am stat frumos cu berea langa mine si mi-am ajutat prietenul.

Ca si nada avea asa : 3 kg arpacas , 2 kg nada sensas big carp si in carlig porumb. Dupa ce am aruncat o parte din nada undeva la 100 m de mal , ne-am asezat la povesti. Era ora 14 cand a aruncat firele in apa .

Tot imi spunea : "Vai mai Flaviuse , da nu trage nimic , fir-ar el de peste !" . Eu la misto catre el "baga mujdeiu ala in nada si mai da o tura" ,la care el "Da crezi ca merge?" "Pai incerca..." si omul a inceput sa bage mujdeiu in nada. La 5 minute dupa ce a aruncat nada cu mujdei , cam 1 kg in total , auzim spre surprinderea amadurora ....senzorul. Canta de mama focului , de parca intreaga populatie de crapceni navalise pe carlig .

A fugit repede catre rod podul cu bete si a intepat energic. "Frumos , frumos" zic eu catre el. Am luat minciogul si bagat in apa, am asteptat crapceanu, marea captura . Cristi vinovatul principal , nu i-a venit sa creada ce minuni face usturoiul , la fel cum nici mie nu mi-a venit sa cred , ce-i drept .

Dupa vreo 5-6 minute de drill , apare si pestele in minciog. Era un crap oglinda de toata frumusetea ! L-am scos din apa cu greu , asezandu-l pe saltea (din pacate nu am fotografiat si montura , numai pestele , dar data viitoare or sa fie articole insotite de poze).

Cristi era tare mandru de captura lui si zau daca ma mira treaba asta la cat de bine arata crapul. In final l-am cantarit si acul cantarului arata 12,600 kg ! Frumos nu am ce zice! O captura de care intradevar poti fi mandru . La sfarsit , dupa cantarire si eliberare , i-am spus lui Cristi , razand : "Bai Cristi zau daca credeam ca o sa prinzi asa crap la mujdei....eu am zis , asa la misto , sa adaugi mujdeiu" . La care Cristi si el razand "Ai scapat cu viata , ca de nu prindeam , te puneam pe tine in ac" .

Ce sa mai spun?! A fost o partida deosebita , chiar daca nu am pescuit eu si doar mi-am ajutat prietenul. In afara de crapul prezentat in poza , au mai fost si alte capturi , dar nesemnificative. Ce este surprinzator pentru mine ar fi asta : din arpacas , sensas big carp si mujdei ca nada , plus porumb in ac , rezulta .....CRAP ?! Va mira? Pe mine da desi stiu ca se mai prinde la aroma de usturoi crap , dar totusi ma mira....

Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii