Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Pescuitul bibanului la rama pop-up
autor : TroutPoate parea o gluma proasta dar e cat se poate de real si perfect posibil.Mai intai sa va explic cum puteti obtine efectul pop-up la rama. Este un proces relativ simplu , dar care necesita ceva precautii.

Avem nevoie de o seringa de marime medie cu ac , si o rama, rama care se doreste a fi de lungime medie , dar cat mai groasa. Rama se aseaza pe o suprafata plana , apoi se pune degetul aratator pe "capul" ramei , iar degetul mare mai jos de "guler" .

Stie toata lumea ca ramele rosii au o parte proeminenta ceva mai groasa decat restul corpului 2, 3 cm mai jos de partea superioara. Evitandu-se astfel miscarile ramei, se injecteaza o cantitate de aer in "guler" sau mai sus in "capul" ramei , astfel incat rama devine tare la apasare si miscarile acesteia sunt limitate. Rama devine mult mai letargica dupa injectare.

Se folosesc carlige mari nr 6 sau 8 . Rama se inteapa cu grija in carlig . Se folosesc 2, 3 viermusi rosii pe varful carlgului , care au rolul de a adauga un pic de atractivitate datorita miscarii lor neincetate si de a stopa rasucirea ei in jurul firului la lansare.

Nu se foloseste forfac, legam numai firul de la mulineta direct pe carlig. Sugerez un fir de 4,5 lbs adica un 0,18-0,20 monofilament de calitate.

Plutele folosite trebuiesc sa sa fie capabile sa "duca" o greutate de minimum 5 grame(voi posta tipul de plute folosit de mine) . Pe balta se verifica adancimea si se pescuieste cu firul 10-15 cm pe fund(extra adancime) , cu o bobita de 0,5 grame la 5,6 cm de carlig .

Montura se probeaza intr-un vas nu va asteptati sa obtineti efectul pop-up din prima incercare "repetitio est matter studiorum".

Unii pescari folosesc si o bucatica de burete sau spuma poliuretanica , microporos , etc , pentru obtinerea efectului pop-up. Nu sugerez aceasta metoda deoarece bibanul devine suspicios la momeli care nu arata natural. Echilibrarea liniei e importanta, pentru ca bibanul scuipa imediat momeala daca simte tensiune , orice fel de greutate la capatul firului.

Mentionez ca am capturat la aceasta montura si metoda , un biban de 1 kg pe o balta privata din jud.Galati . Se stransese lumea , dar nu au avut incredere in aceasta metoda si in nada mea. Dvs incercati-o nu se stie niciodata...conservatorismul in pescuit nu este o idee buna .

PRECAUTIUNI : Procesul de injectare se executa pe suprafata tare-plana . Atentie la degete ! Nu va injectati aer in degete ca e de rau . Daca ati servit o berica , doua , noua , nu recomand metoda , lasati-o pe alta data .

Poate parea un pic neobisnuit , dar nimeni nu nadeste la biban nu-i asa? Gresit...iata o metoda de a atrage "dungatii" fara a fi deranjati de alte specii . Intr-un vas se pune un pumn de viermusi rosii, rame rosii cat credeti ca e necesar, cateva boabe de canepa . Amestecul acesta se "toaca" cu un foarfece pana se obtine o pasta . Se adauga un pumn de nada si un pumn de mranita cernuta fin amestecand totul . Facem bulgari de dimensiune medie si se arunca in locul dorit . Pentru aceasta operatiune prastia de nadire este foarte importanta Se catapulteaza viermi la fiecare 5 minute , iar odata stransi in locul nadit bibanii mari de 6-8oo grame , sigur suntem in carti.

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate problematica expusa.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii