Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA CRAP  |PESCUIT LA PLUTA CU METODA BOLOGNESECum pescuim la bolognesa

Informatii oferita de : John Doe

Pescuitul cu bolognesa este unul dintre cele mai placute si incitatente stiluri de pescuit. Tehnica Bolognese este destinata pescuitului in ape curgatoare, rauri, cu adancimi de pana la 7-8 m (a nu se intelege ca pe alte tipuri de ape nu se poate pescui cu metoda Bolognese).

Ce este bolognesa (denumita generic si bologneza sau bolonesa) ? O lanseta cu lungimea uzuala de 5-9 m, foarte usoara, prevazuta cu inele pe fiecare tronson si o mulineta de marime medie spre mica. Inelele bolognesei sunt inalte si departate de varga, in scopul evitarii lipirii firului ud.

Pentru bolognesa monturile sunt simple. Se folosesc fire de 0.14-0.18, carlige nr. 10-20 , plute fixe sau culisante. Plutele pentru bolognese sunt model picatura, dar pot fi folosite si alte tipuri de pluta (Cralusso, de exemplu).O montura clasica pentru bolognesa, este cea prezentata in fotografia alaturata. Momeala folosita este in functie de specia de peste vizata. La bolognesa se pot prinde o gama larga de pesti, scobarul, cleanul, mreana, etc.

Unul din principalele avantaje ale pescuitului la pluta cu metoda Bolognese, este lungimea vergii, dublata de prezenta mulinetei.

Varga lunga, permite ca firul sa atinga cat mai putin apa, in acest fel controlul liniei este mai bun si inteparea pestelui se poate face mai rapid. Mulineta ajuta la scoaterea pestilor mai mari, care in alte situatii ar fi rupt firul subtire (vezi varga fixa, undita).

Cum pescuim cu bolognesa pe rauri
Practic, daca suntem pe o apa curgatoare, lansam in susul apei(amonte), apoi mulinam pana avem contact direct cu pluta. Firul se tine in continuare un pic tensionat. Urmarim permanent pluta (care "curge", dusa de curent), pentru a sesiza eventualele muscaturi, si pentru a putea reactiona promt.

Cum pescuim cu bolognesa pe ape line, lacuri
Se lanseaza in locul dorit, apoi se asigura acelasi contact permanent cu pluta. Urmarim pluta si intepam la momentul oportun.

In Romania, lungimea uzuala a vergilor de bolognesa este de 6-7 m, pe piata fiind puse in vanzare produse ale firmelor Tubertini, Maver, Trabucco, Shimano, Casini, etc.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii