Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Pescuit de crap, balta de la Icloda, judetul Timis
autor : Fery_83

Am facut acum o luna o partida de pescuit la rubeziana pe balta de la Icloda din judetul Timis. Balta este mica, dar plina de peste: crap, cten, somn african in sezon, caras, stiuca, novac, avat, etc. Cum am spus, balta mica plina de peste care se preteaza pentru pescuitul la pluta.

Am dat cu o "rubeziana" home-made, facuta din 2 vergi (de 9 respectiv de 6 metri). Am vrut sa fac acest test asa, de curiozitate. Am pescuit cu 2 linii diferite: una cu pluta de 1.5 grame pe fir de 0,16 si forfac de 0.14, carlig colmic nuclear de marime 14.

A doua linie: pluta 0.5 grame pe fir de 0.14 si forfac 0.12, acelasi carlig. Interesant a fost raportul de capturi dintre cele doua linii: la linia "grea" am luat 1 singur peste din 3 trasaturi pe cealalta linie am scos vreo 20 de crapi intre 1.5 si 5 kg.

Am fost singurul pe balta cam am pescuit in acest stil si din cca 40 de pescari numai eu am luat mai mult de 2 crapi. In rest, lumea se uita la mine cum scot crapii . Nu au intrat nici macar la cei care au dat la match. Diferenta a facat-o linia sensibila. Drept este ca am si pierdut 4 amuri consecutiv, a cedat forfacul.

Alte date tehnice: "rubi" de 9 metri, grea, de peste mare cu care am facut o treaba minunata. Elastic plin de la Maver de 1.6, plute exner, fir trabucco xps fluorocarbon. Nada: Milo carpa, uruiala fiarta de porumb, fulgi de porumb, pelete VDE strawberry, aroma praf VDE strawberry, arpacas fiert, 3 cutii de conserva de porumb. In carlig numai porumb de conserva, 1 singur bob. La 2 boabe nici nu a tras.

Am prins vreo 20-25 de crapi (nu i-am mai numarat), C&R exclusiv, cel mai mare undeva la 5 kg si un pic Partida reusita, urmeaza sa imi fac un kit cu elastic tubular, sa vad daca reusesc sa prind si ctenii mai mari.
 
 
 
 
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii