Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Pescuit la crap pe balta Cornesti
autor : Fery_83

Am primit un telefon de la un fost coleg de camera (de pe vremea cand locuiam in caminul de la Agronomie), in urma caruia trebuia sa pregatesc o partida de pescuit stationar, preferabil la crap, pe o balta specifica pescuitului cu rubeziana. Nu am stat mult pe ganduri: balta I de la Cornesti, am spus.

Stiam ce nada merge mai bine, insa am vrut sa facem un test. Am testat Maros Mix XXL Teli Ponty, care este o nada indicata pentru apele reci. Am mai adaugat ttx, canepa macinata, porumb, grau fiert si VDE Big Fish Liquid. Pentru cei care cunosc bine balta, nada pare mediocra, dar repet, am vrut doar sa o testam. Intretinere cu prastia: micropelete SBS si viermi.


Am facut o partida rubesiana versus match, care a devenit pana la final rubeziana versus varga de 5 m. De ce a fost asa? Am inceput sa luam bine amandoi atat la rbs cat si la match (procentaj mai bun la rbs). Dar din cauza vantului nu am putut continua asa. Wagglerul foarte sensibil pe care il aveam, nu imi transmitea corect trasaturile si nu am reusit sa tin pe loc montura. Cu siguranta, puteam sa pun un waggler mai mare, cu antena mai vizibila, dar stricam finetea monturii. Trebuie sa stiti ca la Cornesti si nu numai, pestii musca foarte fin pe ape reci si daca montura nu este suficient de sensibila, nu vei prinde nici un crap.


Atunci am hotarat sa imi desfac varga de 5 metri de la Shimano, dotata cu elastic de 1.6 Maver si sa imi aleg alt loc. Am ales coltul lacului care era ferit de vant, am dat cateva bulgari de nada si pestii au inceput sa apara. Am prins crap dupa crap, ultimul fiind o torpila de vreo 3-4 kg.


Concluzii.
Hai sa incep cu chestiile pe care le-am facut bine: - Alegerea locatiei a fost foarte corecta, pentru testare aveam nevoie de o balta plina de peste.
- Nada nu a fost ea excelenta, dar in aceasta combinatie a dat rezultate bune.
- Amandoi am schimbat monturile, am trecut la plute de 0,5 grame si forfac de 0,10.
- Schimbarea vadului. Pe vreme rece cautati intotdeuna partile ferite vant.


Unde am gresit :
Am gresit un singur lucru, am luat nada putina cu noi. Am crezut ca 3 kg de nada, 0.5 kg canepa macinata, 0.5 kg grau fiert, 2 cutii conserva porumb, 1 kg viermi si 0.5 kg pelete vor fi suficiente. Nu a fost asa, pestii au mancat tot ce am dat si atata timp cat am avut nada, am avut si peste in fata. Am invatat acum ca pe o balta cu foarte mult peste (mai ales crap), la o partida de cateva ore este nevoie de multa nada daca vrei saŘi tii in loc, exact ca si la un concurs. Recomand 17 litri nada pentru fiecare partida pe astfel de belti plus micropelete, viermi si porumb pentru intretinere. Din pacate nu am reusit sa il convingem pe paznic sa ne lase sa pastram pestii in juvelnic pentru a face o poza finala cu toti pestii, asa ca am sa pun doar cateva.
Capturi.....
Capturi....
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii