Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Oltina , canalul Alionte . La pescuit pe Dunare
autor : Pictoru`

In aceasta pagina va prezint Dunarea,locuri de pescuit si camping dintre Calarasi (Ostrov) si Tulcea . Superba ca oriunde , salbatica si ne-mblanzita , tacuta si periculoasa , crescuta sau scazuta .... ne asteapta. Am sa va vorbesc despre cateva locatii calcate de noi si va invit pe acolo . Una dintre preferatele mele este Oltina. De la calarasi mergand spre Cernavoda intalnesti comuna Baneasa . De acolo faci la stanga cca. 14 km, pana in satul Oltina .


La iesirea din Oltina veti intalni pensiunea Andreea. De acolo aveti alternative : stanga sau dreapta pe malul Dunarii. Eu personal agreez prima varianta. Se merge cca. 4,5 - 5 km pe dig pana la canalul ce varsa apa din lacul Oltina. Bineinteles, va puteti opri oriunde in acesti 5 km. La confluenta acestuia cu Dunarea este un loc superb, umbrit, pentru camping, nu foarte aglomerat. Daca vrei sa dai la salau vei avea, zic eu, satisfactii pe masura . Atentie insa ! Nu mergeti cand e Dunarea scazuta. Eu am avut uriasa surpriza sa gasesc mistreti tavalindu-se in mal, in loc de prietenul galbior si mustacios pe care-l cautam . Daca mergeti cu doamnele sau cu amicii "certati cu cortul" va recomand cu toata increderea Pensiunea Andreea .
Mergand din Baneasa in continuare spre Cernavoda (sau invers de data asta, de la Cernavoda spre Baneasa ) intalnim o gramada de locatii ca : Rasova, Cochirleni, etc. Aici n-am sa ma opresc decat putin. Sunt sate pe malul Dunarii, foarte accesibile si, deci, foarte aglomerate . La Rasova de exemplu soseaua trece exact pe malul Dunarii, iar digul lipseste cu desavarsire ca sa nu mai zic de vegetatie . Recomand locatiile respective doar pentru o partida rapida sau pentru iesirile dupa ploi, cand digurile sunt inaccesibile. Se prinde !
Terminati autostrada, faceti sensul giratoriu si o luati inapoi spre Bucuresti. Dupa cea ati traversat podul Saligni, imediat gasiti o bretea asfaltata pe dreapta (iesirea din autostrada - accesul pe dig ). Asfaltul se termina pe digul Dunarii. Urmati digul aval si veti gasi zeci de locatii absolut fantastice. Unul dintre locurile mele preferate se gaseste la cca 8 km de mers pe dig. Locuri sunt. Singura problema ar fi rampele de coborare la mal. Nu toate sunt usor de accesat. Vegetatia este, cum stiti, in continua schimbare, asa ca noi ne lasam repere pentru la anul. Mergand in continuare pe dig ( 20 km aprox) veti intalni celebrul canal Alionte. Un vis ! Aproape ca-n Delta. Iarasi atentie la cotele Dunarii, pentru ca nu e de mers cand e scazuta.
Fuioare de ceata dimineata la intrarea pe dig mai sus amintita
In "living" la mustaciosi !
Oltina ! Poza asta este facuta intr-o seara de vis
Si daca tot vorbim de locurile astea, hai sa vorbim si despre senzatii, trairi, amintiri, ganduri . Sa ne dea Dumnezeu sa simtim mereu ce simteam eu in poza asta : sa fim obositi de atat de mult frumos , sa fim obositi de atat de multa liniste , sa fim obositi din a nu ne gandi la nimic. Cineva, de curand, spunea : "Exista trecut, prezent si viitor". Viata in schimb este o continua insiruire de prezenturi. Aveti grija de ele, si veti avea si amintiri frumoase, si un viitor "cald ". Asa va doresc dragii mei : Fiti obositi ca-n poza !
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii