Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Platica si fulgii de porumb
autor : Gioni Teticu (Preston)

Voi descrie in cele ce urmeaza procesul prin care putem obtine o nada folosita la pescuitul ciprinidelor, in special a platicii. Este o nada foarte usor de preparat tot ce avem nevoie este o cantitate suficienta de fulgi de porumb obisnuiti sau glazurati, acestia din urma sunt in opinia mea mult mai indicati deoarece sunt aromati cel mai adesea cu vanilie, un atractant foarte bun pentru toate speciile de ciprinide. Au si o putere de colare mult mai mare ca cei obisnuiti din cauza zaharului cu care sunt acoperiti nada devine ceva mai lipicioasa, strangandu-se mai bine in bulgari. Acestia se arunca in locul de pescuit mult mai usor, nu se desfac in timpul aruncarii, ajung pe fundul apei mult mai repede si se desfac usor, transformandu-se treptat intr-un pat de nada destul de consistent. Dar haideti sa vedem care sunt pasii care trebuiesc urmati pentru a obtine mixul in discutie.

Acestia sunt fulgii de porumb glazurati de care vorbeam,eu ii folosesc si macinati ca principal ingredient in nadele de babusca sau platica, cu care pescuiesc in mod obisnuit.
Se pune o cantitate suficienta de fulgi de porumb intr-o cratita si se toarna apa, astfel incat acestia sa fie complet acoperiti.
Se pun la fiert pentru aproximativ un minut daca sunt glazurati si doar 35-40 de secunde daca folositi fulgi de porumb obisnuiti.Timpul de fierbere se socoteste din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se observa in poza apa incepe sa fie absorbita de fulgii de porumb.
In timpul fierberii se amesteca continu cu o lingura pentru a evita prinderea amestecului de fundul cratitei si afumarea acestuia, situatie in care mixul nu mai poate fi folosit.
La expirarea timpului destinat fierberii, fulgii de porumb se transforma intr-o pasta semi lichida, lipicioasa, care se desprinde ceva mai greu de pe lingura.
Se da cratita jos de pe foc si se lasa sa se raceasca cam 30-40 minute, dupa care se poate pune pasta rezultata, intr-o cutie cu capac sau intr-o punga de plastic.
Distributia amestecului in nada se face foarte simplu. Se pune cata pasta din fulgi de porumb dorim, in functie de cat de consistenta dorim sa fie nada de atac, in nada aleasa(poate sa fie doar pesmet simplu) si se amesteca viguros.
Se amesteca in bac vreo 5-6 minute, astfel incat pasta din fulgi de porumb sa fie complet inglobata in nada.
In opinia mea amestecul nu necesita sitare, se poate utiliza acest mix atat la pre-nadire, cat si la nadirea grea dinaintea partidei de pescuit propriu zise. O nada simplu de obtinut si cred eu nu foarte costisitoare care poate aduce rezultate nesperate nu numai la platica, ci si la alte specii de ciprinide.
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii