Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA RAPITORI  |   PESCUIT LA CRAP  |UMEZIREA SI SITAREA NADEI PENTRU FEEDER


Prepararea nadei pentru feeder

Informatii oferite de : John Doe

Ca si pentru match, rubeziana, nada folosita pentru pescuitul cu cosuletul feeder, trebuie prelucrata. In pescuitul la feeder se poate folosi o nada de baza speciala, in care amestecam dupa prelucrare, restul de ingrediente specifice pestilor vizati.

In magazinele de pescuit, se gasesc asfel de nade, echilibrate, incat sa satisfaca cerintele nutritive ale pestelui, fara sa-l sature. Pe pungile respective, scrie "feeder mix".

In principiu, ca "mix feeder", se poate folosi orice groundbait, insa fara a avea pretentia unui pescuit reusit in majoritatea cazurilor.Pentru o partida de pescuit cu feederul, avem nevoie de 3 kg nada uscata, feeder mix. Fie ca se numeste Sensas, Benzar, Cormoran, etc , nada trebuie prelucrata inainte de a o folosi. Prelucrarea corecta a nadei, presupune 3 etape principale : amesteacarea, umezirea, sitarea.

Pentru asta avem nevoie de doua bacuri(galeti), si o sita cu ochiuri mari. Este de preferat ca bacurile sa fie rotunde, pentru ca existenta colturilor, nu permite amestecarea nadei, fara cocolosi. Sita trebuie sa fie si ea rotunda, pentru a se potrivi pe gura galetilor (pentru o mai buna stabilitate).

Amestecarea ingredientelor
Nada feeder de baza, se amesteca cu nada specifica pestilor vizati. Tot acum se adauga si atractantii (daca este cazul). Amestecarea se face energic, pana ce componentele se omogenizeaza.

Umezirea nadei feeder mix
De cele mai multe ori, umezirea se face in doua etape. In prima etapa se foloseste 80 % din cantitatea de apa recomandata (numai din apa unde pescuim). Urmeaza o agitare puternica a feeder mix-ului, cu mana. Dupa ce apa a umezit uniform nada, se lasa 10-15 min. In acest timp, apa patrunde in nada. Urmeaza a doua umectare si amestecare puternica.

Sitarea nadei feeder mix
Sitarea este o operatiune la fel de importanta. In urma umezirii, vom observa ca in masa nadei, apar si cocolosi. Acestia trebuie eliminati prin sitare. Pentru asta folosim a doua galeata si sita. Dupa sitare, nada devine foarte pufoasa si aerata.

Adaugarea altor componente
Daca vrem sa imbunatatim atractivitatea, putem sa adaugam boabe de porumb, viermi morti, etc. Nu uitam insa sa facem si o omogenizare cu mana, pentru o mai buna distribuire. Acum nada este gata pentru a fi folosita.
Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii