Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Monturi crap, pentru ape cu fund fara namol
autor : Mircea

Fie ca pescuim crapul in baltile amenajate sau in apele naturale , este necesara folosirea unor monturi specializate si prinzatoare . Monturile pentru crap sunt diverse , iar alegerea lor poate fi destul de dificila . De multe ori monturile simple , se dovedesc si cele mai utile .

Cele doua monturi prezentate in aceasta pagina , se pot include in aceasta categorie , adica sunt simple , eficiente si nu in ultimul rand , usor de realizat.

Montura pentru crap , tip " Placuta " - Este o montura semiculisanta , folosind ca platforma o placuta de plumb . Aceasta placuta are atat rol de momitor , baza de prindere pentru fir si carlige , cat si rol de greutate pentru facilitarea aruncarii . Placuta de baza poate fi realizata de orice pescar fara prea mare dificultate .

Cu ajutorul unui ciocan se poate modela o bucata de plumb in placuta de dimensiuni mai mari . Apoi folosind un foarfec , decupam placuta in forma dorita , avand grija ca aceasta sa fie cu 1 -2 cm mai mare . Urmeaza modelarea finala , conform schitei . Pentru cele doua carlige alegem un fir textil care are marele avantaj ca in contact cu apa devine moale si se muleaza usor. Carligele vor fi din acelea pentru crap , de marimea 4`- `6 . Prezentarea monturii pe fund este intodeauna cu nada in sus , datorita centrului de greutate care este excentric . Carligele se ascund partial in nada .

La pescuit , in placuta se pune mamaliga , iar ca momeala se folosesc rame , boabe de porumb , buchet de vermusti , momeala adecvata sezonului .

Montura pentru crap , tip " Momitor " - O montura simpla si ieftina . Momitorul cu arc si plumb , prevazut cu un tub prin care culiseaza linia este un accesoriu usor de gasit . Ultimul segment al liniei este din fir textil . Si in acest caz prezentarea monturii pe fund , este cu nada si momeala in sus . Montura este semiculisanta , distanta fiind stabilita de distanta dintre cele doua vartejuri .

Observatii : Aceste monturi folosite la pescuitul crapului , sunt indicate pentru zonele cu fund fara namol .

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia de a lamuri in totalitate problematica expusa.

Materiale folosite pentru realizarea acestei monturi sunt : placuta de plumb , fir textil , doua carlige pentru crap , un vartej . Cu mici adaptari montura poate fi folosita cu succes si la pescuitul carasului , platicii , etc .

Un momitor culisant , doua vartejuri si un carlig pot deveni o montura foarte eficienta la pescuitul crapului .

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii