Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Montura jig-twister si lingurite oscilante pentru avat
autor : Misgurnus

Aceste trucuri de pescar se adreseaza pescarilor de avat. Bineanteles ca cele doua "smecherii" pot fi folosite si la pescuitul altor specii de pesti.

Montura jig-twister pentru pescuit la avat

Un mic truc ce ne ajuta sa micsoram numarul rateurilor cand pescuim la twister. Am avut nevoie sa aplic aceste "artificii" cand pescuiam la avat, de multe ori acesta preferand twisterul recuperat aproape liniar si cu viteza mare, dar cu mai multe rateuri decat in cazul celorlalte artificiale echipate cu ancore.

In primul desen avem de a face cu o situatie foarte practica, ancora se introduce pur si simplu cu ochetul pe carligul jigului si se infige cu un brat in corpul twisterului. Pentru un twister shad de 7 cm, folosesc o ancora nr 10.

Ceea ce este figurat in al doilea desen poate avea un randament mai bun decat in primul caz. Este vorba de un carlig legat printr-un fir obisnuit de ochetul jigului, fir care trece prin corpul twisterului. Dar randamentul este mai bun si la agatarea obstacolelor din pacate, datorita pozitionarii carligului in partea de jos a twisterului.

Daca aveti rateuri repetate, incercati prima data metoda cu ancora, eu am prins de multe ori avat agatat doar in aceasta ancora.

O lingurita speciala pentru pescuitul avatului

Poate o sa starnesc zambete, dar exemplarele cele mai mari de avat le-am pescuit la o lingurita oscilanta, "home made". Realizam oscilanta dintr-o lingurita obisnuita din inox (vezi fig.2).

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate problematica expusa.Pentru a diminua rateurile la pescuitul de avat putem folosi aceste monturi prinzatoare .


Aceasta lingurita oscilanta pentru avat, se poate realiza dintr-o lingurita obisnuita din inox. Se pastreaza curbura originala sau se poate modifica, functie de rezultatele obtinute.PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii