Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA RAPITORI  |MONTURA MATCH PENTRU VANT


Montura pentru conditii dificile cu vant

Informatii oferite de : Preston(Gioni Teticu)

Montura aceasta este o montura ceva mai "pretentioasa" daca pot sa spun asa. Pentru a putea folosi si exploata din plin eficacitatea ei, trebuiesc satisfacute cateva conditii esentiale.

Pluta are o constructie speciala, fiind o pluta folosita la pescuitul in conditii dificile, pe vant, atunci cand datorita valurilor, muscaturile sunt ceva mai greu de detectat.Pluta a fost botezata Drift Beater si este o pluta cu tija(antena) lunga, subtire si foarte flexibila. Aceste caracteristici o ajuta sa "taie" valurile, ramanand foarte stabila in curent.

Pescarii din multe tari le utilizeaza la pescuitul numit "lift fishing". Momeala din carlig si 20-25 cm de fir stau pe fundul lacului, pluta fiind astfel supra lestata, doar varful ramanand vizibil. In momentul in care pestele apuca momeala, ridica si plumbul(ancora) care tine momeala si firul pe fundul lacului.

Pluta ridicandu-se imediat, vom sti ca trebuie sa intepam. Montajul prezentat in diagrama, este o montura simpla si eficace. Momelile pot fi diverse: boabe de porumb, buchet de viermi, rame rosii sau negre etc.

Pe un lac care are peste(crap, caras, dar in special platica)si folosita corespunzator, aceasta montura poate aduce rezultate foarte bune. Trebuie insa sa pescuiesti corect si sa ai putina practica. Apoi totul vine de la sine !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii