Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA RAPITORI  |MONTURA PENTRU MATCH CU PLUTA LESTATA SAU NELESTATA


Montura pentru match

Informatii oferite de : Preston(Gioni Teticu)

Montura pe care o prezint este o montura foarte populara printre pescarii de stationar europeni, fiind o montura simpla si eficienta.

Plutele utilizate sunt arhicunoscutele wagglere care pot fi nelestate, cat si lestate. Acestea din urma, se pare ca sunt in topul preferintelor.La pescuitul pestilor de talie mica-medie finetea montajului este cheia, deci se va folosi un waggler cu antena(insert). Aceasta este o pluta extrem de sensibila, care poate detecta si cele mai fine muscaturi.

Firul principal trebuie sa fie scufundator cu diametre de 0,14 ori 0,16. Pentru forfac se folosesc fire mai subtiri, corelate cu grosimea liniei principale. Carligere sunt nr.14,16 sau chiar 18, iar pluta de 4,5,6 gr.

Plumbii de grupeaza in jurul plutei egal de o parte si de alta a conectorului(adaptorului), in cazul plutelor nelestate, plus un bulk de 3-4 alice nr,8 si o alica imediat dedesubt.

Unii pescari prefera sa adauge in partea inferioara a plutei, in partea unde "pleaca" montura in jos, inca o bila de plumb pentru a imbunatati stabilitatea montajului. Poate fi o solutie, dar in acest caz pot apare ceva probleme la lansari, montajul nemaifiind aerodinamic.

Momelile pot fi diverse. Intretinerea cu prastia este un aspect foarte important ce nu trebuie neglijat. Se hraneste cate putin si des, la intervale regulate pentru a mentine pestii in zona nadita.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii