Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Monturi crap , pentru ape cu fundul malos
autor : Mircea

In pagina anterioara am prezentat doua monturi prinzatoare la crap , folosite in zonele de fund fara namol . Ce ne facem cand balta are fundul malos ? Simplu ! Schimbam tipul de montura .

Pentru pescuitul crapului in zonele namoloase , putem folosi alte trei monturi , la fel de usor de realizat si la fel de eficace .

In prima schita avem o montura "momitor" , formata dintr-un momitor arc strabatut de un tub . Pe tubul respectiv culiseaza un fir textil care are atasat la fiecare capat cate un carlig pentru crap , nr. 4` - 6` . Nada se indeasa pe momitor iar cele doua carlige se pozitioneaza ca in schita .

In schita a-2-a , sunt prezentate doua monturi diferite , dar care au la baza un element comun , " tubul antitangle " . Pozitionarea momitorului pe tub si principiul de functionare sunt si ele diferite . Si aceste doua monturi sunt semiculisante si foarte fine .

Avand in vedere ca toate monturile prezentate folosesc momitoare pentru mamaliga , va dau si o reteta pentru aceasta .

Mamaliga ca nada sau momeala pentru pescuitul crapului se face astfel : 5 parti faina de porumb (nu grisata) , 2 parti faina de grau , 1 parte gris fin . Amestecam toate componentele cu putina apa , apoi facem galuste din acest amestec . Galustile se scufunda in apa clocotita si se fierb . aproximativ 25 de minute , pana se ridica la suprafata .

Dupa ce se racesc , se dau prin masina de tocat si pasta obtinuta o amestecam cu putina apa din fiertura , pana ajunge ca plastelina . La framantarea finala se pot adauga atractanti , specifici sezonului in care pescuim .


Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia de a lamuri in totalitate problematica expusa.

Montura simpla si eficienta ! Cele doua carlige , in montura semiculisanta , ofera sanse mai mari de reusita la pescuitul crapului.

Monturi de mare finete , bune si pentru crapii "salbateci" .

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii