Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA RAPITORI  |   PESCUIT LA CRAP  |MOMELI PENTRU PESCUITUL SOMNULUI PE DUNARE


Momeli pentru somn

Informatii oferite de : Pictoru`

In primul rand precizez ca nicaieri nu-i mai usor de prins somnul ca pe Dunare. Ce momeli folosesc pentru pescuitul somnului la Dunare ?

Ramele
Momeala cea mai la indemana si aproximativ ieftina este rama neagra. Fireste, putem folosi si rama rosie si alba . Cea neagra, insa, "face legea ". Se inteapa 2,3,4 sau chiar mai multe rame pe un carlig mare.

Lipitorile
La fel de folosite sunt lipitorile. Unii le folosesc exact cum le gasesc si le aplica pe carlig ca pe rame, altii dau la "lipitoare-ntoarsa" . Se taie un capat al lipitorii cu o foarfeca sau o lama de cutter si cu ajutorul unui betisor (personal folosesc un creion), se impinge capatul netaiat catre cel taiat, prin interiorul lipitorii. Exact ca pe un ciorap pe care-l intoarcem pe dos.

Broscutele
Broscutele pe care le intep in carlig de pulpa. Atentie insa, cand si cand trebuie verificata, scoasa la suprafata, pentru ca broscuta se poate ineca dupa un timp indelungat. Mai apoi, rana provocata de carlig o poate ucide sau macar aduce intr-o stare letargica, stare ce nu mai atrage pe lacomul somn.Pestisorii vii
Cel mai eficient este caraselul de 8-10 cm, sau chiar mai mare, depinde de "targetul" ce-l avem. Dupa acesta putem folosi lejer obletele. Este poate cea mai accesibila momeala pentru somn de pe Dunare. Eu ii intep imediat in spatele inotatorii dorsale.

Matele de pui si matele de macrou
Foarte eficiente, in schimb ridica usoare probleme la atasarea de carlig.

Ficatul imputit
Ca si matele, greu de atasat in carlig, dar foarte eficient.

Sapunul de casa
Aici e aici ! Cel mai mare somn capturat de mine a avut 26 kg si l-am prins la ... sapun de casa. Nu oricum, ci ras prin razatoare si amestecat cu ficat imputit (si semifiert), de pescarus. Spart si acesta cu ajutorul unui dos de furculita, se amesteca cu fulgii de sapun. Apoi amestecul obtinut, se baga intr-un varf de ciorap de dama. Ciorapul se strange cu o bucata de struna si se fixeaza pe tija carligului.
Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii