Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT LA CRAP  |   PESCUIT LA RAPITORI  |MOMELI PENTRU SOMN


Momeli preferate de somn

Informatii oferite de : John Doe

Somnul, prin dimensiunile mari pe care le are, reprezinta pentru multi pescari o captura mult ravnita. La pescuitul de somn, se pot folosi diferite momeli, totusi sunt cateva care pot aduce "monstrul" la mal, mult mai repede. Care ar fi aceste momeli pentru somn?

Carasul
Un caras de 10-15 cm, poate fi o momeala pentru somn, foarte atractiva. La caras, somnul se pescuieste foarte bine, vara. Linia de pe lanseta poate sa arate cam asa : vartej de forta, de ochetul de sus se lega carligul, de ochetul de jos se lega plumbul cu un fir subtire de 0,30 (in cazul unei agataturi, sa se piarda fara a provoca daune "colaterale"). Lungimea firului pe care se lega plumbul este de cca 1 m .Carasul momeala pentru somn se agata in carlig, de aripioara dorsala.

Mate de macrou
Este momeala pentru somn, care a dat rezultate foarte bune pe Dunare sau in Delta(si nu numai). Prinderea in carlig a matelor de macrou : la primul mat , se baga carligul prin interior, apoi se rasuceste pe tija. Urmatorul mat se infige in mai multe locuri de varful carligului. Se mai pot baga matele in 2-3 saculeti(impletiti din ata, cu ochiuri mari), care se agata de carlig.Ficatul de pui, putrezit
Somnul iubeste mult "esentele" tari. Ficatul putrezit, ca momeala pentru somn, este foarte atragator. Din pacate, cand folosim ficatul putrezit, mirosul degajat poate fi de nesuportat pentru unii pescari. Fixarea momelii, se face prin trecerea de mai multe ori prin carlig a ficatului. Pentru o fixare mai buna, se pot folosi si ancore duble sau triple. Daca prin preajma este un somn, sigur v-a fi atras de "delicatesa" oferita.

Lipitoarea
Lipitorile fac parte din categoria, momeli pentru somn, "strong". O delicatese care poate fi oferita somnului, este lipitoarea intoarsa pe dos. Operatiunea se face asa : se taie capatul lipitorii , cel cu ventuza , cat mai aproape de extremitate. Pentru "intoarcere" se foloseste un betisor, sau o tija metalica. Se aseaza varful betisorului in virful netaiat al lipitorii , apoi practic o intorci, ca pe un ciorap.

Alte momeli pentru somn
Pentru somn se mai pot folosi cu succes si alte momeli : rame serpesti, mate si inima de pui, broscute vii, tipari vii, coada de rac, scoici de rau, bucati de peste, coropisnita, vierme de salcie, etc.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii