Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Momeli prelucrate si atractanti pentru pesti

  Momeli de natura animala , prelucrate

Ou fiert : se foloseste in amestec cu mamaliga, paine umezita, branza, din care se fac mici cocoloase. Momeala si nada pentru aproape toti pestii.
Svaiter : se fac bile din svaiter ras, mamaliga si paine umeda. Momeala folosita pentru pescuitul la crap.
Branza topita : folosim branza topita taiata in cubulete . Momeala pentru mreana.
Cascaval : folosim cubulete de cascaval pentru pescuitul la mreana.

  Momeli din produse vegetale prelucrate

Macaroane : macaroanele se fierb, se taie in segmente si se agata in carlig. Momeala pentru clean, scobar, caras, oblete, vaduvita.
Mamaliga : mamaliga se taie in cuburi sau se fac bilute. Momeala de vara pentru caras, crap, platica, oblete, babusca, rosioara.
Paine : se folosesc cocoloase din miez framant cu diferite ingrediente. Momeala pentru toti pestii pasnici.

  Momeli naturale, vegetale, semiprelucrate

Porumb verde in lapte : Se foloseste ca atare. Momeala si nada excelenta pentru crap, caras, mreana, clean, babusca.
Cartof : cartoful se fierbe pana se inmoaie putin, apoi se taie in cubulete. Momeala buna pentru babusca, platica, crap, oblete, lin, scobar.
Faina de grau : intra in compozitia unor paste si a mamaligii. Momeala de vara foarte buna pentru crap, caras, platica, rosioara.
Fructe (cirese, visine, prune, caise, struguri) : fructele coapte, aromate si moi se folosesc cu succes in pescuitul la clean , care este un mare iubitor de "trufandale".
Grau : boabele de grau se fierb fara a plesni. Momeala excelenta pentru crap si caras.
Gris : intra in amestecul unor paste folosite la pescuitul de crap, caras, platica, rosioara, babusca.
Mazare verde : mazarea cruda se fierbe putin si se pun 1-2 boabe in carlig (se poate folosi si mazarea prefiarta din conserve). Momeala si nada pentru clean, caras, crap, babusca.
Malai : intra in compozitia mamaligii si a diverselor paste. Momeala pentru crap, caras, platica, rosioara, babusca, etc
Ovaz decorticat : se fierbe cateva ore pentru a deveni atractiv pentru pesti. Momeala pentru babusca, platica, oblete.
Porumb uscat : se fierbe cateva oare si se inteapa pe carlig sau in montura fir de par. Momeala si nada excelenta pentru crap, caras.

   Atractanti pentru pesti

Halva : stimulent si atractant pentru pesti , halvaua atrage pestii prin miros si gust . Se adauga in diferite paste sau mamaliga.
Lapte : furnizor de proteine animale, mareste pofta de mancare a pestilor. Se inmoaie painea pentru momeala sau intra in compozitia diferitelor paste.
Miere de albine : furnizor de gust si miros, atrage pestii prin miros si gustul dulce. Se inglobeaza in paste si mamaliga .
Ou crud : este un triplu stimulent pentru pesti, acestia fiind atrasi de gust miros si culoare. Intra in compozitia pastelor, boilies.
Siropuri (zmeura, trandafiri, capsuni) : atrage pestii prin dulceata , culoare si miros. Se inglobeaza in mamaliga si pastele de nadire sau de momeala.
Boia de ardei(iute) : atractant puternic pentru pesti, trebuie folosit in cantitati mici. Intra in componenta diferitelor paste pe baza de paine.
Anason : atractant puternic atragand pestii prin miros. Intra in componenta mamaligii, diferitelor paste, sau in amestecuri de nadire.
Cafea : atrage pestii prin miros si prin culoarea pe care o da anumitor amestecuri.
Faina de carne : este un bun stimulant pentru apetitul pestilor carora le satisface si nevoia de proteina animala. Se introduce in paste si amestecuri mai ales primavara si toamna cand pestii sunt in cautarea unui "pranz" mai imbelsugat.
Faina de furnici : stimulent de apetit. Furnicile se usuca si se macina, apoi se ingloabeaza in amestecuri si paste.
Srot (turta de floarea soarelui) : este un atractant foarte puternic. Foarte multe partide de pescuit reusite au ca principal "vinovat" srotul de floarea soarelui. Intra in componenta amestecurilor, pastelor sau mamaligii.
Turta dulce : atractant bun pentru pesti, se foloseste uscata si macinata. Da consistenta si atractivitate diferitelor paste si mamaligii.
Ulei comestibil (in, canepa, floarea soarelui) : este un atractant bun . In diferite amestecuri asigura gust si da plasticitate pastelor.
Usturoi : un puternic atractant pentru anumiti pesti, dar nu trebuie folosit in exces.
Zahar : atractant pentru pesti, prin gustul dulce. Se foloseste in mamaliga sau diferite paste.
Zahar vanilat(vanilinat) : atractant de gust si miros. Se foloseste in amestecuri, paste, mamaliga.
Faina de peste : furnizor de proteina animala, stimuleaza pestii mai ales primavara si toamna. Intra in compozitia diferitelor momeli si amestecuri naditoare.

Lista intocmita de Mircea
Bibliografie : Literatura de specialitate diversa

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii