Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Mamaliga pentru crap
autor : Pictoru`

Mamaliga pentru patratica (momeala) si pentru nadit (arc) .....De Dunare....pentru crap .
Ok ! Hai sa-ncepem ! Cu ce ? Paaiiiii , cu malai (grisat , din magazin) , faina de malai (macinata fin, din piata) , apa si un praf de sare ! Si obligatoriu vas emailat si ciorap de dama . Aici vorbiti cu doamnele sa va cedeze un ciorap ceva mai vechi si uzat .


In ceaunul de care vorbem , de preferat sa aiba capacitate cam 5-6 l , punem aprox 1 l apa . Peste care presaram 1/4 lingurite de sare fina . In clipa in care apa a fiert punem incet un praf de malai . Care se amesteca cu LINGURA DE LEMN obligatoriu !!!

Peste 2 min presaram un praf de faina de malai ( egal in cantitate cu cel de malai ) ... si amestecam ! Si tot asa ! Una dupa alta ! Pana in clipa in care ,, mehlemul " nostru ramane agatat de lingura . Deci ..... tare .

Ei ! Care-i spilul ! Din tot ce am fiert noi in cratita asta , jumate-i fiert , jumate crud ! Jumatea fiarta coleaza , jumatea cruda atrage cu miasme de porumb . Boooooon ! Ce am obtinut pan-aici se poate folosi la nadire pe arc . Pastram o parte din asta si o dam deoparte .

Mai departe !
Dupa ce am separat cantitatile in functie de ce avem nevoie , luam partea pentru patratica si o punem intr-un ciorap de dama si o repunem la fiert . Atentie sa nu se prinda de fundul cratitei . Asta o facem intorcand bulgarele constant . Dupa aproximativ 15 - 20 min ..... avem mamaliga de patratica , pe masa langa cea de arc !

Contraindic cu tarie sa adaugati miroase si alte smecherii la fiert ! Nu va face decat sa va ,, taie " sau sa ,, muceasca " combinatia !

Hai ! Ajunge ! Vorba lu' Didel : ,, Sa aiba ochiu cat maslina ! "
-------------------------------------------
Dragii mei ..... poate ma veti pomeni ! Eu , la randul meu , il pomenesc pe Didel de cate ori bag in ac !
Didele ..... da-ti-ar Dumnezeu sanatate !

Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR

Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii