Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |LANSETELE MELE
Printese si Cenusarese

autor : Pictoru`

Cu atatea scule noi, care mai de care mai sofisticate, tindem sa uitam de unde am plecat. Uitam cum dadeam cu nuiaua de alun, cu batu' de stuf din 3 bucati, fire nu erau sau erau scumpe (luam spalatoare de vase din guta crosetata si le desiram , le tineam la intins o zi ), iar acum ne rupem in figuri cu ce scule pricopsite. Al naiba peste zici ca este electronic . Ma rog ! Hai sa va arat si eu sculele mele !

Printesele
De la SERT , bete de 3,6 din doua bucati , GTX 3602 , actiune 40 - 100 g , fibra de carbon, etc etc . Bete bune , fac serviciu , aruncare , drill , sarcina bla bla ! . Echipate cu mulinete SERT - STARDUST 6006 , baitrunner , 5 rulmenti ( care au marele dezavantaj ca nu au tambur de rezerva ) , ce mai ! Cuplu exceptional ! Asta doar pe balta , unde nu prea mai merg . Poate doar pe perioada de prohibitie cand mi-e dor de un pescuit elegant ( de poza ) . Si atunci le iau mai mult sa-ntorc firele pe mulinete si sa-mi fac poze cu ele . Chiar dau bine-n poza ! Sunt frumoase ! Si chiar mi-e drag de ele ! Sincer !
Cenusaresele
Dupa ce m-am chinuit pe sub coronamentele plopilor si salciilor de pe malul Dunarii cu bete lungi si pretentioase , dupa ce am curatat si sters praful si nisipul asezat pe scule scumpe etc , am mers in Europa ( complex com.) si mi-am ales 6 bete CROCODILE ( chinezesti ) de 2.10 din doua bucati ( 20 RON buc) fibra plina , actiune 100 - 250g !!! , echipate cu mulinete RAINBOW BFR 40 ( probabil tot china - 30 RON buc ) .

Domnii mei ! Acum dau la peste cum trebuie . Raportat la nevoile mele , normal . Daca nu-s pe faza cand ,, loveste " intra la cuptor si nu mai iese de acolo . Iau varga de la jumate si trag de ea ca de barja ! E ceva nisip depus pe ele ? N-are nimic ! Au cazut in apa ? N-are nimic ! Am cazut cu varga-n mana ? N-are nimic !Le curat acasa ! Am bagat pe mulinete fir Cameleon ( sau Black Widdow ) 0,38 , brat sa am , sau noduri bine facute . Lumea se-ntoarce de unde a plecat . Pestele-i peste , pescaru-i pescar , lupta-i lupta . Care pe care ! Nu mai vorbesc de pescuit din barca , cand , ce-i peste 2,10 .... I-ti prinzi urechile ! Si domnilor ..... ! Fac serviciu dragele de ele !

Au si ele dezavantajul lor : au inele mici . Inele cu 6 picioare , tapene , dar mici in diametru . Cand Dunarea vine cu ,, scame " , sau cu fulgi de plop , firul se recupereaza foarte greu , Foarte greu ! Fereasca D-zeu sa-l ai in ac ! Il iei ca pe pripon ! Dar n-are nimic ! Eu le iubesc ! S-ar putea ridica voci pe aici la felul meu de a pescui ! Nu conteaza ! Nu ma intereseaza ! Din commenturi anterioare ati inteles cam ce caut eu la o iesire la peste . Mai mult iesire , mai putin peste ! Asta e ! Pun si poze , ..... mai vorbim ! Pe mal !


PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii