Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT LA RAPITORI  |   PESCUIT LA CRAP  |FORFACUL IN PESCUIT


Ce este forfacul, folosirea forfacului

Informatii oferite de : John Doe

Cand vorbim despre forfac in pescuit, ne gandim la partea din fata (finala) a unei linii de pescuit. Ce importanta are forfacul ? Foarte mare ! Forfacul se mai numeste si leader, denumire imprumutata din limba engleza, sau inaintas .

Un forfac este confectionat de fiecare data dintr-un fir mai subtire, decat linia principala. Marele avantaj este acela ca la agatare, nu pierdem toata linia. Forfacul poate avea lungimi diferite, functie de stilul de pescuit abordat.

La pescuitul cu pluta, cand se foloseste ca momeala rama, un forfac are in medie cam 50 de cm. In alte cazuri se poate pleca de la lungimi de 15-20 cm, si ajunge ca un forfac sa aiba si 2-3 m, precum in cazul pescuitului cu musca artificiala.De capatul forfacului se leaga carligul de pescuit, iar pe lungimea lui se armeaza cu greutati de plumb. Atasarea unui forfac de linia principala se face cu noduri speciale, bucle sau cu cleme carabina pentru pescuit.

In confectionarea unui forfac eficient, un rol important il are alegerea carligului. In primul rand un carlig de pescuit trebuie sa fie foarte bine ascutit, si ales cu atentie pentru specile de pesti vizate.

Pentru a avea succes la pescuit, este recomandat ca pescarul sa fie foarte precaut si sa-si faca acasa un numar suplimentar de forfacuri. Lucru acesta ne ajuta ca pescuitul sa fie si eficient, evitand astfel timpii morti, in cazul pierderii acestuia.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii