Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Extractoare pentru carlige de pescuit
autor : Gioni Teticu (Preston)

Desigur ca fiecare pescar cu oarece experienta stie ce sunt degorjoarele. Concepute pentru a ajuta pescarul sa extraga in siguranta carligul din gura pestelui, mai ales cand inteparea s-a produs tarziu, pestele reusind astfel sa inghita carligul.

Din ce sunt facute aceste degorjoare...in primul rand acestea trebuiesc construite ditr-un material usor, de regula plastic si sa fie cat mai subtiri intrand in gura capturii foarte usor si putand fi rasucite fara a rani capturile mai ales daca avem de gand sa le si eliberam.

Sunt mai multe tipuri de degorjoare eu o sa ma refer insa doar la cele folosite de pescarii de competie cu care sunt dealtfel familiarizat. Practic degorjoarele sunt niste betisoare din plastic care sunt prevazute cu un canal de 1 cm in varf si o mica degajare special construita sa opreasca paleta sau ochetul carligului in vederea extragerii acestuia.

Cum se folosesc...? Este relativ simplu dar la inceput pot fi ceva probleme. Firul de pescuit se trece prin acel canal si se impinge usor pana la baza carligului in asa fel incat firul sa se mentina acolo, fara sa iasa din acel canal. Dupa care odata ajuns la baza carligului, se rasuceste si se impinge carligul in acea degajare aflata in varful degorjorului dupa care se impinge usor,carligul ramanand prins in degorjor urmand sa-l scoateti printr-o simpla impingere laterala.

Daca operatiunea se executa corect nu vor aparea probleme. De mentionat ca in timpul extragerii, pestele se tine in pozitie verticala in cazul capturilor mici, uneori in tipul operatiunii de extragere a carligului majoritatea capturilor se pot misca brusc. Atentie deci...! In cazul capturilor mari, la crap de exemplu, pestele se intinde pe saltea de primire si se executa extragerea carligului indiferent daca se foloseste degorjor sau carligul se poate indeparta cu mana sau un alt instrument.

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia de a lamuri in totalitate problematica expusa.

Acestea sunt degorjoare pentru carlige de pescuit nr. 18 , 20

Degorjoare pentru carlige de pescuit nr. 14 , 16

Acesta este pentru carlige de pescuit nr. 8 , 10 , 12 . Are doua tipuri de degorjor , cate unul la fiecare capat....Cateva branduri : Dismores , Selmo , Preston Inovation . Costa intre 0,5 - 1 euro , sunt simple si eficiente ...

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii