Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Dunarea - Din arhiva unui pescar "pierde vara"
autor : Pictoru`

Ca sa ma aliniez cu topicul , vin cu ..... ,, Arhiva altui pierde vara " !


Doamne ..... cate lucruri am lasat noi in Dunare ! Multe tare ! Si de toate felurile ! Cum spunea Cosmin , i-am calcat malurile si cand erau mocirlite , si arse de soare , si pe iarba grasa , si pe uscatura , si pe frig , si pe dogoare si ...... ne-am impacat mereu !

Ne-a primit cu ,, valurile deschise " ca pe o recunostiinta a unui omagiu adus ..... Reginei Doamne , Dunarea ! O sa va intrebati ce vreau sa spun cu asta . Mai bine incerc eu sa va lamuresc !

Este deja limpede ca pentru noi ,, ea " este ,, Regina Doamna " ! Este cea mai maiestuoasa apa din tara asta . Cea mai puternica , misterioasa , limpede sau neagra ! Insa cea mai mare calitate a acestei Doamne este ca ..... ne vorbeste !

Nu radeti !!! Chiar ne spune ce-i in sufletul ei ! Ne spune ce-a patit pe drum incoa , ne spune cum e lumea ce-a parcurs-o , cum a fost vremea saptamana trecuta-n Budapesta ..... ! Ne mai spune cat din apa ei a fost plouata si cata a fost zapada , pe ce pisc de munte si carui copil i-a fost bucurie si om de zapada ! Samd !

La inceput a fost ceva mai greu ! Noi nici nu ne gandeam ca trebuieste ascultata . Auzeam ceva . Insa credeam ca-i doar un zgomot , un vuiet , un sipot , o ..... galagie de fond ! Si apoi , usor - usor , am inceput sa deslusim ! Intai o vorba , apoi un sfat , apoi o dojana , o glumita , o poveste , o legenda , o ..... intreaga istorie !

Inca nu credeam ca este vocea ei ! Pe ce ape mai fusesem nu intalnisem asa ceva . Nu stiau sa vorbeasca . Nu stiau ca au cu cine vorbi . Poate nici nu aveau constiinta . Poate nici nu stiau de capul lor , nu stiau ca .... exista ! Am sfarsit prin a o intelege ! Frumoasa voce are ! Si frumoase lucruri spune ! Dunarea.... !

Regina insa stie ! Stie foarte bine ! Stie dinaintea ta daca esti acolo pentru prima si ultima data , sau daca esti prima oara dintr-o serie de vizite care mai de care mai pline de farmec , de aventura sau de bucurii sufletesti ! Iti cunoaste sufletul ! Stie , draga de ea , ce fel de suflete are nevoie si se apropie de ele ca sa fie iubita si sa le iubeasca !

Insa !!!!!!!!!!! Are si dracii ei ! Toanele ei ! Cum spuneam mai sus .... e fitoasa ! Si ... are voie ! Ii sta bine ! Doar e o doamna ! Regina Doamna !

Cand si cand ne fura cate ceva ! Nu stiu de ce ? Poate are oglinda ei in care se impopotoneaza , se admira , se fuduleste si zambeste ! ( fie vorba intre noi , e cam ... ,, taranca " ! Nu-i spuneti c-am zis asta ! ) Ne fura lansetele , galetile cu nada ( poate-si hraneste copiii ) scaunele pliante , motoarele de barca ..... iar uneori , unora , chiar barcile ! Asa a patit Didel ! Care .... doar a zambit ingaduitor ! Il invidiez ! Se cunosc de mult timp ! Au multe amintiri !

Ne mai fura timpul , mintile , ne fura tristetile , ne fura nelinistile ..... ! Iar noi ne pierdem in jocul asta ! Ne pierdem in placerea de a-l juca ! Ne pierdem in valurile ei ! Ne pierdem ..... verile !

Si mandrii ne numim ..... destoinici PIERDE VARA !

Fir intins !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii