Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |DEPLASARI LA DUNARE . CE MANCAM LA PESCUIT
autor : Pictoru`

Am ajuns la unul dintre cele mai delicate capitole despre deplasarile la Dunare . Controversele incep de la cati suntem , cat stam , ce sanse avem sa prindem , si se complica in momentul in care incepem sa ne exprimam gusturile personale , poftele , sensibilitatile . Daca mergem cu sotiile am pasat problema si ..... Cuba Libre ! Nu insa mereu beneficiem de dulcea si "discreta" lor prezenta ! Asadar , sa presupunem ca suntem singuri si ne facem planuri :

Ziua 1 - consumam produsele usor alterabile ( carne , mici , carnati etc ). Este si ziua in care suntem "chititi" pe ....PESCUIT si, ca atare , nu prea ne arde de gatit . Un gratar seara e cel mai usor de pregatit
Ziua 2 - dupa .... faza de aseara , suntem usor sensibili ! Ne gandim deja la ceva acru , ceva usor dar consistent . Dimineata merg branzeturi , slana (DE BAZA PE INTREAGA PERIOADA ) , un pic de kaiser , branza topita si , hai sa umblam un pic la conservele de pateu . La pranz , daca aveti cu voi un Pictor , mancati o ciorba de ... ceva , iar seara , asa pe genunchi , caliti un pic de kaiser sau carnaciori cu ceapa la care adaugati 1,5 conserve de fasole / cap de om . Se varsa grosolan in tuci peste ceapa si kaiser , se incalzesc impreuna cca 15 min ..... si gata . ,, Unde e sprit-ul ala ? "
Ziua 3 - deja schimbam un pic . Ne-am acomodat cu statutul de "pescar pe mal" si nu prea mai dam atentie sculelor de la 05 00 H . Ness-ul e mai bine amestecat ca ieri , unul face focul , altu' spala vase , incingem ulei , prajim oua , kaiser , alea-alea ! Pana la pranz se ,,cotizeaza " cu baboi la ciorba ( fereasca D-zeu sa fie Pictoru mahmur sau ofticat , ca-l mancati crud ! ) , se curata legumele (AVIZ PT ANU ASTA !!!!!!!) de catre toti , si , la doua focuri , bors de peste si tocanita de inimi si pipote . Astea sunt in ultima lor zi cu statut de "mancabile " ! Spre seara putem improviza cu resturi de la pranz sau alte alea.
Ziua 4 - este aproape identica cu cea de ieri dar o personalizam cu un cartof prajit , o mamaliga ( FRECATI CEAUNUL !) o paine in jar ( foarte rar ) iar seara un gratar de crap scos in zeama iute . Despre asta la gastronomie ! Daca grupul vrea si ajuta la preparare putem vorbi si despre plachie sau alte produse specifice Dunarene .
Ziua 5 - de obicei este ultima sau penultima a sejurului . Asadar , daca nu vrem sa venim acasa cu produse neatinse , e recomandat sa cam umblam prin fundul lazii si sa consumam ce a mai ramas . Apoi suntem relativ odihniti , incepem sa ne gandim ca plecam , "hai ma ! luam si noi unu' tapan sau plecam plangand ? " si nu prea ne mai arde de meniuri elaborate . In genere copiem unul de zilele trecute.
Ziua 6 - daca ne-a prins ziua 6 acolo ..... se complica treaba . O masina(sau barca) pleaca dupa provizii ( mancati ce vreti dar sprit-ul s-a terminat !) . Daca sejurul se prelungeste deja putem jongla cu toate alimentele de mai sus in masura in care ne permit stomacul , ficatul etc .

Anu' asta voi suflati ..... !
Mergi Strapazane ? Ma scapi si pe mine ........mestere bucatar
Dragii mei , vi-l prezint pe domnul Didel cu 5 minute inainte de a acosta in locul stabilit pentru tabara . In sacii aia negrii sunt toate "cele" , care sunt obligatorii la deplasarile cu barca pe Dunare si Delta .
PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii