Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |DELTA DUNARII , PRIMA INTALNIRE
autor : Pictoru`

Delta Dunarii .....Multi romani nici nu realizeaza ce inseamna sa o avem aici , in tarisoara asta ! Eu o vad ca pe un cadou primit de la Dumnezeu ! Din nefericire , asa cum spuneam , multi romani o trateaza ca pe un lucru ieftin , aruncat in pod , uitat si prafuit de vreme . Sa vorbesc despre Delta ? O fac ! Insa luati-o ca pe o introducere postarea asta . Articole scrise serios si facute pe masura a ceea ce ne ofera " Minunatia " , nu acum . Trebuiesc bine scrise , gandite , amintirile selectate , senzatiile la fel . Pot spune ca acolo ai senzatii de care parca nici nu ai voie sa ai amintiri . Parca nu se vor luate de acolo . Poti avea amintirea ca .... ai o amintire ! Insa .... ce-i frumos in Delta ramane acolo !


Prima intalnire !
Iulie 1988 ! Inca ,, mititel " pescar , organizam cu inca 3 amici sa mergem ! Prietenele noastre n-au putut accepta sub nici o forma sa nu le luam si pe ele . Si uite asa , grupul de 8 adolescenti , cu 8 rucsace in spate si restul bagajelor impartite cat s-a putut de uniform ne-am urcat in trenul de Tulcea !

Ajunsi acolo ne-am interesat cum putem ajunge la Mila 23 care era ,, targetul " nostru , si aflam ca putem fi transportati cu vaporasul . Asa s-a intamplat ! Am luat vaporasul care ne-a dus unde voiam . Plin de nerabdare am intins repede o scula de spinn si am lasat naluca in urma vasului . Nu credeam sa se intample ceva , insa ma incanta ideea ca deja pescuiesc .... IN DELTA !

Prima captura !
Cum spuneam , nu credeam sa prind ceva ! Insa dupa vreo ora de navigat am intepat ( incredibil ! ) prima stiuculita ! Nu are rost sa va povestesc cat am fost de incantat !

Locul de camping !
Ajunsi in Mila 23 credeam ca ne dam jos de pe vas , punem cortul si in maxim 10 minute dam la peste ! Nici unul dintre noi nu mai fusesem . Iesirea aia a fost facuta ,, dupa ureche " . Acolo insa , surpriza ! Era .... un sat ! Nu prea aveai nici unde sa te asezi cu sculele , daramite cu tabara !

Am aflat repede ca putem inchiria lotca cu 50 lei / zi si sa coboram aval pana ne convine locul . Asa am facut ! Fiind 8 oameni am luat doua pentru 80 lei / zi ! Mama ! Aveam " discount " ! Am coborat pe apa pret de vreo 2 km si am gasit o plaja care ne-a placut teribil . Aveam sa aflam maine dimineata cat de traficata este zona . Si mai aveam sa descoperim ca aveam criterii de pescari de balta . Ce ne placea noua ... nu se potrivea cu pescuitul in Delta !

Capturi !
Ceva - ceva stiam noi despre pescuit , asa ca ... n-am murit de foame ! A durat pana sa aflam ca nu are rost sa aruncam departe , ci sa-l cautam mai langa mal . Am prins pe toata perioada ( 5 zile ) aproximativ 50 kg de peste . Predilect caras , biban si stiuca . Ceilalti amici cam tot pe acolo ! Doar doi dintre noi am intepat cate un somotei .

Senzatii ! Aici poate nu va multumeste postarea mea . Insa asa cum v-am prevenit , nu am de gand s-o fac asa ,, pe genunchi " . Revin ! Una peste alta a fost ..... un vis ! Salbaticia , fauna , flora , linistea , nisipul , apa ..... toate erau altfel decat stiam noi ! Altfel decat credeam ca este posibil ! Pe scurt : MIRIFIC !

Consecinte !
Consecinta fireasca este ca ne-am indragostit clar si iremediabil de Delta ! Alta a fost ca fetele , saracele de ele , neinvatate cu randuiala din tabara , cu lipsa unui dus si cu milioanele de tantari , au decretat unanim ca este ultima oara in viata lor cand mai merg cu noi la peste ! ( De aici a rezultat o alta consecinta absolut ilara , dar despre care am sa va vorbesc in alt post ! ) . Dincolo de tot ceea ce le placuse si lor acolo , iesirea respectiva le-a marcat si cu amintiri neplacute ! Pacat !

Delta Dunarii ! ..... multe de spus , multe de aratat ! Repet , nu acum ! Ca sa o faci cum trebuie e nevoie si de o stare anume !
Nu o ratati ! E .... aici !
Pe scurt : MIRIFIC !

..........................................................................................................................................................
Continuare ! Consecinta ilara asupra fetelor pe care a avut-o prima iesire in Delta ?
Ok ! Sa o intitulez .....PESCUIT ABSURD !

Am vrut sa plecam la munte fara ele ! Ok ! Nu ne-am gandit insa ca or sa ne vada bagajele ! Pe scurt , am urcat in trenul de Brasov cu destinatia varful Piatra Mare incarcati cu lansete , mincioage , cracane , scaune ..... si altele pescaresti ! Daca in tren calatorii se uitau ciudat , trebuia sa-i fi vazut pe cei ce coborau prin canionul ,, 7 scari " ce fete faceau cand ne intalneau pe noi cu lansetele !!!

Ajunsi la cabana ,, Piatra Mare " echipati cum v-am spus , cabanierul ..... a innebunit ! La fel un grup de studenti cu care am ramas prieteni ! Dupa faza de " perplexitate " la care au fost supusi , s-a trecut la " schimb de fanioane " . Cat sa ne dea starea necesara sa iesim in fata cabanei si sa ..... ne aranjam sculele ! Si chiar am aruncat si am pus bambine !!! De aici va inchipuiti ce a urmat ! Ce fete faceau turistii ce ajungeau in poiana din fata cabanei cand gaseau ... pescarii care le mai si faceau semne sa .... vorbeasca-n soapta !
Are rost sa va spun ca nu am prins nimic ?


 

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii