Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Conectori pentru plute vaggler lestate
autor : Gioni Teticu (Preston)

In cele ce urmeaza voi incerca sa descriu o modalitate extrem de simpla prin care putem sa ne facem singuri conectorii pentru plute waggler. Pescuitul cu acest tip de plute este dupa cum se stie foarte popular si atrage din ce in ce mai multi adepti printre pescarii din Romania. Sunt destule firme care fabrica acesti conectori - Preston Innovations, Stonfo, Drennan etc. Cautand prin shopurile care vand articole de pescuit am studiat cateva preturi...preturile acestor conectori nu sunt exagerat de mari dar am hotarat sa incerc sa ii fac singur. Si am inceput sa caut in stanga si in dreapta sugestii, sfaturi, idei. In cele din urma am gasit ceea ce ma interesa si m-am apucat de treaba. De fapt nu cred ca exista accesoriu in pescuit sa poata fi facut mai usor decat acesti conectori.

Materialele de care avem nevoie sunt... banalele clame pentru documente, varnisuri de diametre diferite , vartejuri cu carabina si un pic de inspiratie...atat si nimic mai mult.

Cum procedam? Practic se dezdoaie clama (acestea trebuie sa fie din sarma otelita si nu din plastic) si se taie in jumatate cu un cleste...se obtin bucati de sarma in forma literei U. Ceva de genul acesta....

Pasul urmator este indoierea clamei in asa fel incat sa obtinem cate un "umar" de o parte si de alta a clamei ca in poza de mai jos. Dupa cum puteti observa se pot obtine doi conectori de marimi diferite din aceiasi clama. Iata cam asa arata...

Cautam doua bucatele de varnis rezistent care sa intre fix pe "talpa" conectorului si sa iasa un pic mai greu daca vrem sa inlocuim conectorul cu unul mai mare. Iata aici ansamblul-conector, varnish, vartej cu carabina.

Si asa arata cand il punem pe fir...simplu....

Iata o pluta cu conectorul atasat. Repet pluta trebuie sa fie lestata...

Pentru a vedea mai bine ansamblul conector-pluta waggler, iata o poza cu partea inferioara a plutei...Fir intins !ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia de a lamuri in totalitate problematica expusa.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii