Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |COLAREA NADEI . PRODUSE PENTRU COLARE
autor : Gioni Teticu (Preston)Nu de putine ori cand pescuim la stationar si folosim nada de fund, aceasta trebuie amestecata cu un compus numit colant. Acesti compusi sunt comercializati de gigantul Sensas care nu mai are nevoie de nici o prezentare, fiind o firma pe care pescarii de competitie din Europa si nu numai o prefera.

Practic acesti colanti nu au numai proprietatea de a ajuta pescarul sa stranga nada in bulgari ci adauga greutate, masa sporita nadei pregatite pentru atac. Alti produsi nu au numai rolul de a cola, ci si decola. De pilda ajuta pescarul la separarea larvelor de libelula, altii de a creea nor de nada in cazul pescuitului de suprafata la pesti de talie mica...oblete. Deci sa o luam pe rand. Care sunt acesti produsi de la Sensas ce proprietati au si cum se folosesc?

Terre De Somme - Culoarea acestuia este maro inchis sau negru.Proprietatea acestuia este de a adauga masa nadei ,ajuta la formarea bulgarilor si cel mai important, nu ridica valoarea nutritiva a nadei propriu zise deci are continut de hrana 0. Cu alte cuvinte nu hraneste pestele, proprietatile nadei alese de pescar nefiind alterate in nici un fel. Creeaza nor dupa ce se aseaza pe fundul apei unde ajuta nada sa se desfaca si sa se depuna pe fund intr-un strat uniform. Poate separa chironomidele daca este folosit corespunzator. Amestecarea sa cu nada este recomandata, in acest fel proprietatile acestui produs pur si simplu magic, fiind exploatate din plin.

Terre De Riviere - Spre deosebire de cel descris mai sus este mult mai "greu" are o granulatie mult mai mare gen "coarse" si este negru la culoare, fiind asemanator cu pamantul folosit in sere care cernut cu o sita foarte fina poate inlocui cu succes acest produs. Proprietatile produsului Terre De Rivierre sunt: adauga greutate nadei, ajuta la strangerea acesteia in bulgari, dar nu creeaza nor deoarece este destinat pescuitului pe rauri cu viteza de curgere mare.

Terre De Surface - Asa cum numele arata se foloseste in pescuitul de suprafata unde creeaza un masiv nor de particule care atrage bancul de obleti fiind foarte raspandit printre pescarii de viteza la oblete mai cu seama. Se poate adauga apa treptat in acest compus. Daca gresim si adaugam prea multa apa nu e nici o problema, ceea ce nu se poate spune despre ceilalti produsi descrisi mai sus. Folosirea vaporizatorului este foarte indicata.

Sensas Grey Leam sau Liant A Coller sau Betonite - Are o putere de colare extraordinara odata ce este umezit datorita granulatiei extrem de fine, practic arata ca faina de grau dar gri la culoare.Se poate folosi in conjunctie cu Terre De Rivierre pentru a spori puterea de colare a acestuia, dar numai daca viteza de curgere a apei este foarte mare, de exemplu cand raul unde pescuim s-a umflat brusc dupa o ploaie torentiala. Acest tip de colant Grey Leam se comercializeaza si la canistre cu capacul gaurit dealtfel se comercializeaza in UK sub numele de Sensas Joker Fix sau Sticky Joker, fiind folosit dupa cum lesne v-ati dat seama la pescuitul cu larve.

Si Marcel Van Der Eynde are un produs asemanator care se vinde sub numele de Kryptonite mult mai ieftin ca produsele descrise aici. Stiu ca acesti produsi Sensas nu sunt la indemana oricui sau mai bine zis nu toata lumea le foloseste, dar folositi in concentratii corespunzatoare si in conjunctie cu nada potrivite,d e calitate, aceste produse pot face diferenta intre succes si esec. Fiind un fan al magicului Terre De Somme il recomand cu caldura ca dealtfel toate produsele descrise aici.

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate problematica expusa.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii