Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |Canepa , Coriandrul - Nada si atractant pentru pescuit
autor : Gioni Teticu (Preston)

In pescuitul ciprinidelor folosirea unei nade si a unui atractant de calitate sunt obligatorii, daca pescarul doreste sa aiba rezultate deosebite pe balta. Canepa , ca nada si atractant si coriandrul ca atractant pot fi doua componente de care pescarii trebuie sa tina cont.

Un aditiv atractant in nada pentru ciprinide s-a dovedit a fi...coriandrul macinat. Folosit de marele campion Will Raison in Spania si mai apoi in Italia ,sau in competitiile interne din Marea Britanie, coriandrul datorita mirosului deosebit, reprezinta un atractant foarte bun pentru babusca, platica, caras,chiar si pentru crap(nu este indicat la nada cu particule, doar la cea fainoasa).

La 1kg de nada, 3 lingurite cu varf pot face diferenta dintre succes si esec. Daca intentionati sa folositi mai multa nada se adauga 4,5 lingurite, in functie de cantitatea de nada aruncata. Incercat de mine de foarte multe ori anul acesta, coriandrul face minuni daca este folosit corespunzator. Pe veme calda, aroma se raspandeste mai repede in apa datorita temperaturii ridicate a apei. Se amesteca nada dupa care se adauga 2,3 lingurite cu varf si se executa amestecul final. Se strange in bulgari si se arunca in locul de pescuit.

      

Destinata initial pescuitului la babusca, de vreo cativa ani canepa a devenit un adaos nelipsit in nada pentru pescuitul crapului, linului, mrenei, cleanului etc. Alaturi de porumb si pelete, canepa are un rol crucial in mixurile pentru crap . Particule naturale, boabele de canepa odata ajunse in apa, emana o aroma placuta de nuca prajita iar uleiul secretat de acestea sunt un excelent atractant pentru toate speciile de ciprinide.

In magazinele de specialitate, canepa se gaseste gata conservata in suc propriu la cutii de 200-300 grame, la un pret accesibil . Daca nu se gasete in magazinele din zona unde locuiti si sunteti nevoiti sa o preparati acasa,in bucatarie iata cum se procedeaza:

Se pune canepa in apa rece si se pastreaza la rece(nu in frigider ci in pivnita sau o camera mai racoroasa) cam 12 ore. Dupa asta se fierbe (in aceeiasi apa) pana da in clocot mestecandu-se cu o lingura de lemn. Daca boabele au inceput sa se desfaca si se vede miezul alb se dau deoparte de pe foc si se lasa la racit. Se scurg boabele de apa si se pun intr-o punga de nailon sau intr-o cutie de plastic cu capac.

ATENTIE ! Apa in care ati fiert boabele de canepa nu se arunca. Se pune intr-un bidon de plastic si se foloseste la umidificarea nadei , continutul mare in ulei al apei folosite la fierberea boabelor este mai mult decat un atractant. La un kg de nada pentru pescuitul la ciprinide se pune o mana de seminte de canepa. Folosirea canepii in exces poate "satura" bancul de pesti, ceea ce nu este de dorit, asa ca atentie la dozare.

Pescuitul cu boabe de canepa la babusca, atat ca nada sau momeala pentru carlig, este o metoda pretentioasa care necesita timp si rabdare, plus un mentor bun. Canepa in amestec cu pelete, boabe porumb, plus 100ml de melasa poate fi un mix de nota zece la crap .

Fir intins !


ATENTIONARE : Articolul nu reprezinta decat opinia personala a autorului si nu are pretentia ca poate lamuri in totalitate problematica expusa.

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINARToate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii