Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii !!
 

   |  PRIMA PAGINA  |   PESCUIT STATIONAR  |   PESCUIT LA CRAP  |BOILIES FACUTE ACASA


Cum facem boilies-uri acasa (home made)

Informatii oferite de : Gioni Teticu (Preston)

Pentru prepararea acasa a boilies-urilor pentru crap, avem nevoie de urmatoarele: 6 oua, mixul de baza, arome(lichide sau praf), o lingurita cu care dozam cantitatea de aroma introdusa in mix.

Mai avem nevoie de o oala, sita(care se folosesc doar in asemenea scop), masa pentru rulat boiles-uri, aragaz portabil pentru fierberea acestora in aer liber. Daca nu dispunem de asa ceva se pot prepara in bucatarie.

Se pun ouale intr-un vas si se bat aprox. 5 minute. Apoi se toarna in ouale batute aroma(atentie la dozare), sau aromele (tin de gustul si alegerea fiecaruia) si se amesteca bine.Acum urmeaza partea cea mai importanta-introducearea mixului de baza. Acesta se incorporeaza treptat, putin cate putin,in functie de cat de densa dorim sa fie pasta obtinuta. Cu cat pasta este mai densa, cu atat boilies-urile rezultate vor fi mai tari.

Pasta astfel obtinuta se framanta pana cand se obtine o pasta omogena, cu densitatea dorita. Totusi e bine de stiut ca rularea bilelor se poate face mult mai usor daca adaugam 5-10 ml de ulei de peste in pasta si se framanta cam 5 minute. Se rup apoi bucati de pasta si se ruleaza intre palme pana se alungesc si se pun pe masa de rulare.

Se preseaza apoi capacul peste "carnatii" astfel obtinuti si se observa ca se obtin boilies-uri pentru crap, egale ca marime, dar de forma ovoidala. Se ruleaza intre palme pana se rotunjesc. Important este ca diametrul acestora sa fie acelasi.

Operatiunea finala este fierberea in apa a boilies-urilor. Se fierb cam 2-3 minute in functie de cat de tari dorim sa fie. Se pun cu atentie intr-o sita si se scufunda sita incet in oala cu apa fierbinte. Se fierb cu ochii pe ceas. Spor la treaba !

PESCUIT STATIONAR   PESCUIT LA CRAP   PESCUIT LA RAPITORI   PARTIDE DE PESCUIT   POVESTIRI PESCAR HOINAR
ATELIER PESCAR HOINAR


Toate drepturile rezervate www.pescarhoinar.com
Termeni si Conditii